Въпроси

Как се извършват разплащанията във Фестивалната зона?

Плащания в зоната на Фестивала ще се осъществяват по два начина:

1. Чрез Fest Card – фестивална безконтактната карта за консумация се издава на пунктовете* за зареждане на карти за консумация. Картите могат да бъдат заредени със сума по избор (до 250лв.) и да бъдат използвани по време на всички фестивални дни. От картите ще бъде отнемана съответната сума, като за всяка транзакция ще можете да сканирате QR код на гърба на фестивалната карта за разплащане. При сканиране кода на гърба на картата за разплащане, можете да проверите извършените операции. Може да получите информация за заредената сума, текущата наличност, изразходваните средства и др.
Една карта може да бъде използвана от няколко човека. За зареждането на фестивалните картите може да платите в брой, с дебитна или кредитна карта (Mastercard/Maestro/VISA).
Административната такса за обслужване на фестивалната карта е 1 лев и се приспада автоматично от общата сума, внесена в картата. Сумата от 1 лв. не се възстановява.

ВАЖНО
Имайте предвид следните важни фактор, при използване на Fest Card – фестивалната карта:

– Сумата, останала в картата, може да бъде възстановена по време на фестивала и до 1 час след приключване на последното изпълнение на сцената от последния фестивален ден. След приключване на фестивала, възстановяване на оставащи суми не е възможно!
– Не можете да използвате фестивална карта, издадена на предходно издание на Фестивала.
* Обособени ще бъдат няколко пункта за зареждане на Fest Card (безконтактни карти), чието местоположение ще можете да видите на картата на фестивала, публикувана в сайта или на флаера, който ще получите при влизане.

2. Чрез безконтактна карта Mastercard – само и единствено за притежатели на безконтактна Mastercard® карта, без значение вида карта (дебитна или кредитна) и банката-издател.
Притежателите на безконтактна Mastercard® не са длъжни да издават и използват фестивална карта за разплащания.

3. Чрез използване на дигитален портфейл Pay by Vivacom
Можете да изтеглите дигиталния портфейл от уеб адрес pay.vivacom.bg, да заредите предварително средства и да го използвате за разплащания. На фестивала ще получите и специален подарък в унисон с фестивалната атмосфера – скреч карта с код, с която можете да спечелите дигитални пари за фестивалните дни!
Промо кодът е валиден само за периода на фестивала и можете да използвате спечелените пари, ако заредите в дигиталния си портфейл сума от поне 10 лева.

Притежателите на дигитален портфейл Pay by Vivacom не са длъжни да издават и използват фестивална карта за разплащания.

Какво се случва, ако времето е лошо?

Събитията, част от Фестивала „Кино и Храна“ могат да бъдат осъществени при различни метеорологични условия. Еденствено проливен дъжд би ни възпрепятствал да проведем качествено мероприятие. В случай на дъжд по време събите и прекъсването му, ще обявим нова дата за провеждане. Следете сайта и FB страницата ни за точна информация.

Може ли да си нося храна и напитки?

Във фестивалната зона не се допускат храни и напитки, закупени предварително. „Кино и Храна“ е Street Food & Art фестивал. На територията на фестивала се предлагат храни и напитки, приготвени на място от най-добрите готвачи и майстори в града и страната. Въпрос на уважение и респект към участниците е да носите закупени отвън храни и напитки. Алкохолни напитки е категорично забранено да се внасят в зоната на фестивала.

Може ли да си нося нещо за сядане?

В зоната на Фестивала са предвидени достатъчно на брой седящи места. Ако прецените, донесете със себе си одеяло, шалте, постелка, стол, шезлонг или друго приспособление, за да се чувствате удобно.

Мога ли да пуша по време на фестивала?

Пушенето на територията на Фестивала „Кино и Храна“ не е препоръчително. Имайте предвид, че на нашите събития присъстват деца, младежи, бременни. Съобразявайте се с непушачите и ако за вас това е наложително, изберете подходящо място в близост до мястото на фестивала.

Може ли да доведа куче на Фестивала?

Препоръчително е кучета и други домашни любимци да бъдат обезопасени и да не се допускат до местата, където има струпване на хора  по време на Фестивала. Моля съобразявайте се с присъствието на различни посетители в т.ч. деца, хора с алергии и др.

Има ли осигурени тоалетни в района на Фестивала?

Да, в района на Фестивала „Кино и Храна“ има специално обособени тоалетни. Предвидили сме и полеви мивки, оборудвани със съответните санитарни материали.

Подходящ ли е Фестивала за деца?

Да, категорично. Всички събития, част от „Кино и Храна“са подходящи и за деца под 12 г. В определени часове на деня сме планирали и богата програма с детски занимания и работилници. Работното време на Фестивала е от 11.00 до 02.00 ч, като отговорността за присъствие на малолетни и непълнолетни лица във вечерните часове е на родителите им. Стараем се да подбираме участници, събития и филми без нецензурно съдържание и насилие, но за всеки случай, проверете в описанието на филмите, дали няма допълнително ограничение от продуцентите или разпространителите на съответното заглавие.

Филмите със субтитри ли са или са дублирани?

Нямаме определен стандарт за това, някои от заглавията са предварително обработени на български език, но повечето са със субтитри.

Осигурен ли е достъп за инвалиди до мястото на Фестивала?

Района на Пристанище Бургас и зоната около Морска гара са обществено достъпни места. Достъпът за инвалиди е свободен и не е възпрепятстван по време на Фестивала. От тази гледна точка не би трябвало да имате проблем с достъпа. Наш екип е на разположение на всяко събитие, за да окаже помощ и съдействие.

Как мога да участвам във Фестивала „Кино и Храна“?

Ако мислите, че имате интересна идея, продукт или друго предложение, моля свържете се с нас на телефон: 0876 573797 или чрез FB страницата на Фестивала.